Milyen volt a Sztárgyár tehetségkutató verseny JÓAPUNK szemmel?

 

Érdekes! Tanulságos! Emlékezetes! Egyszóval: jó kis buli volt!

Hogyan idult ez az egész? Utcai plakátok keltették fel a figyelmünket erre a kiemelkedö eseményre és nem is volt egy percig sem kérdéses: indulnunk kell! Hova is? Szegedre, ugyanis ez volt a legközelebbi kijelölt versenyhelyszín. Aztán megláttuk a nevezési összeget. Igen-igen: nem díjat, összeget! Mert ez már összeg! Ne menjünk bele részletekbe, de 5 jegyü szám volt. Hát, ennyi nem igazán lapun ,,feleslegesen'' egyetlen amatör együttes kasszájában sem. Úgyhogy segítséghez folyamodtunk. Méghozzá a polgármesteri hivatalhoz: segítsenek nekünk. És a polgármester rábólintott! EZÚTON IS SZERETNÉNK ÚJRA KÖSZÖNETET MONDANI A BÉKÉSI POLGÁRMESTERI HIVATALNAK! Ezután nagy lendülettel hozzáfogtunk a beküldendö demoCD elkészítésének. Három dal saját felvételét kellett nagyon gyorsan elkészítenünk.

* Sprint - Postakocsi

* Jóapunk - Igazság

* Skorpió - Dédapám (Jóapám)

Képek a Demo CD-röl:

- CD szemből
- CD belseje
- CD hátulja

Minden dokumentáció elkészült, befizettük a csekket, beküldtük a levelet és megkaptuk a választ: indulhat a banzai!

2003. október 11: már nem ,,félünk''. Felkészültünk! Két dalt kell majd eljátszanunk: John Lennon: Stand by me, Skorpió: Dédapám (Jóapám). Az utóbbi héten már megutáltuk ezt a 2 dalt! Soha még dalokat nem utáltunk ennyire! A próbákon csak ezeket játszottuk éjjel-nappal. Nem is tudom hányszor ,,nyomtuk el'' 1 hónap alatt, de vért izzadtunk a végére. 11-én reggel már nem utáltuk: 4. napja nem próbóbáltunk... direkt! Persze senkinek sem volt hiányérzete! Irány az autó, tövig a gázpedál, hajrá Szeged irányába. Az utat szinte végigröhögtük. Hódmezövásárhelyen a buszpályaudvaron már ki is néztek minket: ennyi hülye egy rakáson?! Bulihangulat megalapozva! Szegeden szerencsésen megtaláltuk az Ifjúsági Házat, ahol számba is vettek minket. Kis körültekintés után úgydöntöttünk, hogy nem ártana verseny elött enni egy jót. Irány a hamburgeres! Jól telekajáltuk magunkat, közben Forma1-et bámultunk a TV-ben s közben sörre szomjaztunk. Ha valaki eddig nem értette volna a ,,bulizenekar'' kifejezést, az most megértheti. Míg a többi versenyzö bent izzad, skálázik, melegíti a hangját, hogy ö legyen a kiválasztott, addig mi jól éreztük magunkat, jót beszélgettünk egy kellemes társaságban 1 üveg hideg sör mellett. Igen! 1 üveg! Szigorúan! (A BULINAK IS VANNAK HATÁRAI!!! :-) )

Irány vissza a müvházba! Le a kalapot! Hát, volt amikor fogtuk a fülünket, volt amikor hegyeztük, volt amikor dülledt a szemünk és volt amikor beleborzongtunk a zenébe. Egyszóval sokféle zenét hallottunk, sokféle elöadót láttunk. Emeljünk ki egy-kettöt (4-et!):

    

    

     Ja, és hogy ne feledjük: közben mi is sorra kerültünk! Milyen volt? Nagyon klassz! Soha ilyen jól nem ment még! A Stand by me elején a 3 szólam tökéletes volt, a folytatásban sem volt hiba! A közönség székhez szegezve. És tetszett nekik! Hogy honnan tudjuk? Utána - többek között - olyan emberek is gratuláltak, akik (legalábbis kinézetre) igazán konzervatív ember benyomását keltették. Zsüri? Érdekes véleményt alkottak. Mindenféle véleménynyílvánítás és személyesítés nélkül idézhetem az elsö mondatot:

"A punk zene egy olyan müfaj, ami nagy technikai tudást igényel." (no comment)

Maradjunk annyiban, hogy JÓ BULI VOLT!  :-)  Tényleg! Rengeteg tapasztalattal lettünk gazdagabbak: pozitív és negatív egyaránt.

Röviden ennyi!  :-)

 

UGORJUNK VISSZA A FŐOLDALRA!